Waarom mobiel niet de toekomst gaat worden

05 december 2016 (Digital) Marketing

Er wordt vaak geroepen dat mobiel de toekomst gaat worden en dat we hier allemaal op voorbereid moeten zijn met onze websites. Wrong! Mobiel wórdt niet de toekomst... mobiel is hier en nu en happening!

Momenteel hebben meer dan 3 miljard mensen op aarde toegang tot het internet. Meer dan 500 miljoen gebruikers daarvan hebben alleen maar toegang tot het wereldwijde web via mobiel. Daarnaast registreerde Google afgelopen jaar meer zoekopdrachten op mobiel dan op desktop, Facebook haalt ruim driekwart van de opbrengsten uit mobiele advertenties en de verwachting is dat dit jaar meer e-mails op mobiel geopend zijn dan op een desktop.

Omdat een groeiende hoeveelheid bezoekers je website via mobiel bezoekt is het essentieel om je content te laten zien in de vorm die past bij het apparaat waarmee men je website bezoekt. Je wilt niet dat mensen je website verlaten omdat de teksten niet leesbaar zijn of omdat navigatie nagenoeg onmogelijk is. Daarom is het responsive maken van je website een waardevolle verbetering.

Responsiveness en online vindbaarheid

Als een website responsive is dan worden alle pagina’s op alle mogelijke resoluties, apparaten en schermafmetingen goed weergegeven. De gebruiker heeft dan altijd de optimale gebruikerservaring, onhankelijk van het apparaat dat hij/zij gebruikt. 

Wat heeft dit responsive maken te maken met de vindbaarheid van mijn website?

Zoekmachines zoals Google hebben als belangrijke maatstaf dat de gebruikerservaring voor een websitebezoeker zo optimaal mogelijk moet zijn. Hoe beter de gebruikerservaring, hoe hoger een website rankt in de zoekmachines. Weer een extra reden om je website responsive te maken dus.

Is jouw website mobielvriendelijk?

Maar hoe staat het met jouw website? Heb je jouw website-statistieken al eens bekeken? Weet je hoeveel bezoekers jouw website bezoeken? En met welke apparaten? En belangrijker nog, is jouw website wel klaar voor de mobiele wereld?

Doe de check met deze handige tool van Google. Dan weet je meteen hoe je ervoor staat!

De SEO Kalender

Hoe verbeter je de vindbaarheid van je website? Wat is de beste SEO-strategie? En waar moet je in godsnaam beginnen?

Download de SEO Kalender