WhatsApp zakelijk nu beschikbaar in Nederland!

WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland!

28 februari 2018 (Digital) Marketing

Eindelijk is WhatsApp Business beschikbaar voor de Nederlandse markt. Na een aantal succesvolle tests in het buitenland is de app nu ook te downloaden in Nederland. Vooralsnog kan hij gratis worden gedownload via de Google Play Store. Binnenkort zal hij ook in de Apple Store te downloaden zijn voor iOS-gebruikers.

Wat zijn de mogelijkheden

Verschillende bedrijven maakten al gebruik van een WhatsApp-nummer, maar dit was (tot nu toe) niet erg gebruiksvriendelijk. Vóór de lancering van de nieuwe applicatie (WhatsApp Business) was het gebruik van WhatsApp vooral bedoeld als persoonlijk communicatiemiddel. Er kon bijvoorbeeld niet met meerdere apparaten via één telefoonnummer worden gecommuniceerd. Dit was lastig voor bedrijven, omdat er dan maar vanaf een device kan worden gereageerd op berichten. Met WhatsApp Business is dat nu verleden tijd.

WhatsApp-Business


Wat zijn de mogelijkheden...

1. Zakelijk profiel

Er kan een zakelijk profiel aangemaakt worden. Hierin wordt informatie weergegeven zoals een korte bedrijfsomschrijving, een link naar de website, adres en openingstijden. Grotere bedrijven kunnen het WhatsApp profiel laten verifiëren zodat de klant zeker weet dat hij of zij niet te maken heeft met een nepprofiel. 

2. Vast nummer

Met de app kunnen bedrijven meerdere apparaten koppelen aan één nummer. Een account kan ook worden aangemaakt met een vast telefoonnummer. Hierdoor hoef je als bedrijf niet een apart mobiel nummer te hebben voor het gebruik van WhatsApp Business.

3. Geautomatiseerde berichten

Voor welkomstboodschappen en afwezigheidsmeldingen kunnen er geautomatiseerde berichten worden ingesteld. Ook kan er op veelgestelde vragen (FAQ's) een quickreply worden ingesteld.

4. Statistieken

Met inzicht in de statistieken kunnen bedrijven zien hoeveel berichten er zijn verzonden, aangekomen en gelezen maar ook wat de gemiddelde reactietijd is. 

Waar is het voor bedoeld?

De nieuwe toepassing is enkel voor een extra stukje klantenservice bedoeld en niet voor promotie van producten of diensten. Met deze nieuwe mogelijkheid kan de klant op een laagdrempelige manier in contact komen met het bedrijf. Aangezien WhatsApp nog steeds het meest gebruikte online communicatiemiddel ter wereld is, is het een prima kanaal om te communiceren met klanten.

WhatsApp Business gratis!?

Ja, de app is momenteel nog gratis te downloaden in de Play Store en later dit jaar ook in de Apple Store. Echter heeft WhatsApp al aangekondigd dat het gebruik van de app in de toekomst geld gaat kosten. Check daarom nu nog of Whatsapp Business voor jouw bedrijf een toegevoegde waarde heeft.

Heb je vragen over jouw social aanwezigheid? Of kun je nog wat tips gebruiken? Either way; we love (to talk about) marketing. Zin in koffie?

Download de SEO-kalender

Hoe verbeter je de vindbaarheid van je website? En waar moet je in godsnaam beginnen? Met de "SEO kalender" ga je een maand lang, aan de hand van praktische tips, stapsgewijs aan de slag met je SEO strategie. Begin vandaag!

Download de SEO-kalender